Zwanger ? hulp nodig?
03 225 08 02    Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Voor Nederland:
0900-202 10 88    Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Geen gemakkelijke situatie. Toch mag je zeker niet overhaast een beslissing nemen, want daar heb je achteraf meestal spijt van.

Dat de eerste reactie van je vriend negatief is, is best te begrijpen vanuit zijn standpunt. Het is onverwacht en doorkruist misschien zijn toekomstplannen.

Voor een man is een zwangerschap, en zeker een beginnende zwangerschap, iets heel abstracts: wat kan hij zich daarbij voorstellen? Dat geldt ook voor koppels die een kind wensen: voor een man is het veel moeilijker om zich voor te stellen dat er "een kind" groeit. Een abortus is voor hem een gemakkelijke oplossing, hij is er veel minder bij betrokken.

Maar dat wil niet zeggen dat hij zo gaat blijven denken en voelen. Heel veel mannen veranderen in de loop van de zwangerschap of pas na de geboorte, als ze werkelijk beseffen dat die baby daar van hem is, en dat hij vader mag zijn. Hoe jouw vriend daarin evolueert is natuurlijk niet te voorspellen, maar het is zeker niet onmogelijk dat ook hij het kind leert aanvaarden.

Voor een vrouw ligt het allemaal gevoeliger: zij voelt de zwangerschap, voelt hoe haar lichaam zich aanpast. Zij is er rechtstreeks bij betrokken.

Het is belangrijk er goed over na te denken, er met mensen die je vertrouwt over te praten. Probeer voor jezelf ook de verschillende mogelijkheden na te gaan. Stel: ik hou het kind. Wat zijn de moeilijkheden, welke hulp kan ik vinden, wie zou mij steunen, hoe zou ik me daarbij voelen, zou ik ook na een paar jaar denken dat ik de juiste beslissing heb genomen??

Of stel: ik kies voor abortus. Wat zijn de moeilijkheden, waar kan ik terecht, hoe zou ik me voelen, zou ik... Het is heel belangrijk dat je luistert naar wat je hart je zegt, want je moet met jezelf verder de rest van je leven... en een abortus is nu eenmaal onherroepelijk. Je kan altijd hulp vinden, wat je ook beslist.

Neem gerust contact voor een gesprek, persoonlijk, of per telefoon 03 2250802 of email Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.