Zwanger ? hulp nodig?
03 225 08 02    Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Voor Nederland:
0900-202 10 88    Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

JIL-vzw gaat ervan uit dat het ongeboren leven vanaf het begin beschermwaardig is, maar respecteert de eigen keuze van het meisje of de vrouw om binnen de wettelijke grenzen zelf te kiezen voor het uitdragen van een zwangerschap of het afbreken ervan.

Het is belangrijk dat ze de tijd kan nemen om hierover goed na te denken, zodat ze tot een weloverwogen en geïnformeerde beslissing komt. Wij begeleiden bij het maken van deze persoonlijke keuze, zodat ze alle aspecten in overweging kan nemen.

De hulp die we aanbieden is gratis en onze counseling is zonder oordeel. De keuzevrijheid ligt uiteindelijk volledig bij het meisje of de vrouw.

Al onze informatie is wetenschappelijk onderbouwd. Ons werk bevindt zich volledig binnen het wettelijke kader.

JIL-vzw wil onpartijdige informatie bieden en tegelijk nabije betrokkenheid in de begeleiding.

JongerenInfoLife-vzw

De hulpverlening van JongerenInfoLife-vzw vindt zijn oorsprong in het Centrum voor Actuele Gezinsplanning of CAG. Dit centrum werd in 1990 opgericht om vrouwen te begeleiden bij problemen tijdens de zwangerschap. Een luisterend oor, een rustig gesprek kan dan klaarheid brengen.

JIL-vzw staat open voor iedereen, ongeacht de levensbeschouwing . Als je het wenst, kan je de hele zwangerschap lang in contact blijven. Het team waarmee we samenwerken bestaat uit dokters, psychologen, juristen, maatschappelijk werkers en opgeleide tele-onthalers die zowel de telefonische alsook de e-mail permanentie verzekeren.

Onze medewerkers zijn opgeleid bij onze Nederlandse zusterorganisatie SIRIZ . Deze professionele organisatie heeft jarenlange ervaring rond hulpverlening vanuit het respect voor het leven, en wordt hiervoor door de Nederlandse overheid ondersteund.

Wij vormen een netwerk met diverse andere vrijwilligersorganisaties die op hetzelfde terrein werkzaam zijn. Hierdoor kunnen wij onze hulpverlening uitbouwen over vrijwel het gehele Vlaamse landsgedeelte.

We bieden een luisterend oor en helpen bij:

  • de zoektocht naar opvangmogelijkheden voor moeder en kind
  • het zoeken naar mogelijke wettelijke financiële tegemoetkomingen
  • de begeleiding naar officiële instanties
  • juridisch advies
  • psychologische ondersteuning
  • de verwerking van abortus en miskraam

De uiteindelijke beslissing wordt door de vrouw zelf genomen. Wij hebben het volste respect voor elke beslissing, maar verwijzen zelf niet door naar abortuscentra of -klinieken. Indien de vrouw kiest voor abortus, verwijzen wij door naar haar huisarts of gynaecoloog.

Jongeren Info Life-vzw

Ongeplandzwanger.be is een website van JIL-vzw (Jongeren Info Life-vzw), JIL werd opgericht om vrouwen te begeleiden bij problemen tijdens de zwangerschap
Lees meer over ons...