Onverwacht, ongepland... ook ongewenst?

ErvaringsverhaalDit is onze eerste zwangerschap. Ik was slordig geweest met het innemen van mijn pil, en ...

... ja, een positieve zwangerschapstest!
En wat nu? 

Ik start met zoeken -zoals iedereen de dag van vandaag- op internet. Veel verhalen, veel meningen,... maar ik moet wel zelf beslissen. Ik heb zoveel tegenstrijdige gevoelens. Ik wil ze wegsteken, doen alsof ze er niet zijn. Maar de realiteit is dat ik zwanger ben.

Ik vertel het aan mijn vriend: hij voelt zich niet klaar om papa te worden. Hij zegt er ook bij dat het mijn beslissing is. Makkelijk antwoord, vind ik. Ik zou liever samen beslissen. Ik voel me alleen.

Een stroom van gedachten door mijn hoofd: onverwacht, ongepland, onbedoeld, onlogisch... Alles is 'on-...' aan deze zwangerschap. Ik vraag me af of ik het ook ongewenst zou noemen...

Onverwacht, ongepland, maar ongewenst?

Ik zoek hulp en vind een mailadres waar ik mijn vragen kan stellen. Ik vertel mijn situatie, mijn vragen, mijn twijfels. "Deze zwangerschap kan nu echt niet... Wat kan ik doen?"

Een dame antwoordt me, ik heb het gevoel dat ze wel begrijpt waar ik voor sta. Ik krijg een lijst vragen doorgestuurd waar ik enkele dagen de tijd voor moet nemen om ze voor mezelf te beantwoorden. Niet gemakkelijk. 

Ik ben altijd welkom, zegt de mevrouw, ook als ik kies voor abortus. Dat stelt me gerust... ik kan toch ergens terecht...   Herken je je in deze situatie? Wil je er graag met iemand over praten? Contacteer ons vrijblijvend via de hulplijn. Het kan ook via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of chat.

Onverwacht en ongepland... ook ongewenst?