Zwanger ? hulp nodig?
03 225 08 02    Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Voor Nederland:
0900-202 10 88    Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Zwanger?

Blijf niet alleen met je probleem: durf hulp te vragen

zwangerschapstest

Ben je bang dat je misschien zwanger bent? Omgaan met een ongeplande zwangerschap is niet makkelijk. Onze medewerkers staan klaar om je telefonische oproepen en e-mails tijdens de week van 's morgens 9:00 uur tot 's avonds 21:00 uur en op zaterdag van 9:00 uur tot 12:00 uur te beantwoorden. Ze zullen naar je verhaal luisteren en samen met jou naar oplossingen zoeken. Als je het wenst, brengen ze je in contact met een medewerker in jouw buurt. Met deze medewerker kun je praten over alles wat je bezighoudt. Zij kan je begeleiden bij je beslissingsproces en je helpen bij het zoeken naar andere diensten van hulpverlening. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk. De hulp die we bieden is gratis.

Hoe kom je te weten of je zwanger bent of niet?

Tijdens een zwangerschap verandert je lichaam grondig. Een aantal tekens van een beginnende zwangerschap zijn het uitblijven van de menstruatie, misselijkheid, borstgevoeligheid, vaak moeten plassen, vermoeidheid en stemmingswisselingen. Onze medewerkers kunnen deze tekens met jou bespreken.

De meeste zwangerschapstests zijn erg betrouwbaar vanaf de dag dat je over tijd bent. Er zijn ook goedkope tests verkrijgbaar in drogisterijen, supermarkten…

Om te bevestigen dat je zwanger bent, moet je echter ook een bezoek aan een dokter of gynaecoloog brengen. Onze medewerkers kunnen je hierin anoniem begeleiden.

Deze informatie is belangrijk om te kunnen beslissen voor een abortus of om je zwangerschap verder te zetten.