Zwanger ? hulp nodig?
03 225 08 02    Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Voor Nederland:
0900-202 10 88    Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Mannen worden vaak als vergeten groep beschouwd.

Dat mannen minder op de voorgrond treden bij een zwangerschap, ligt aan verschillende aspecten. Vrouwen spreken vaak gemakkelijker over een ongewenste zwangerschap of een abortus, omdat het in het vrouwenlichaam plaatsvindt. Natuurlijk komt het voor dat een man zijn vrouw bij een onbedoelde zwangerschap verlaat. Maar het gebeurt ook dat een man tijdens het zwangerschapsproces al snel wordt buitengesloten door zijn vrouw. Dan staat hij aan de zijlijn en krijgt hij niet de ruimte om zijn betrokkenheid te laten zien. Bovendien heeft de man, als hij het kindje wél wil houden en de vrouw niet, weinig mogelijkheden daar iets aan te veranderen. De vader staat dan buiten spel. In de veronderstelling dat zij hem op de hoogte bracht, blijft hij met gevoelens en vragen worstelen. Ook hij heeft behoefte aan opvang en begeleiding.

Hij heeft zelden een stem in het beslissingsproces om de zelfstandigheid van het meisje te garanderen. Bovendien krijgt hij stevige kritiek voor "onverantwoord gedrag" en zijn onverschillige houding. Omwille van niet goed weten hoe met de verantwoordelijkheid om te gaan kan er onmacht en angst ontstaan. Hij kan beslissen om de zwangerschap en het kind toe te laten in zijn leven maar is ook sterk afhankelijk van de houding van het meisje.