Zwanger ? hulp nodig?
03 225 08 02    Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Voor Nederland:
0900-202 10 88    Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Na een abortus

hulpverlening na abortus Als je pas een abortus hebt ondergaan is het heel belangrijk dat je jezelf verzorgt. Neem veel rust en volg de post-chirurgische instructies op. Aarzel niet om medische hulp te zoeken als iets "niet goed" voelt.

Misschien is het al een poos geleden dat je een abortus hebt ondergaan, maar voel je je gekwetst of heb je twijfels rond je toenmalige beslissing.

Of je abortus nu recent is of dateert van maanden of jaren geleden, we zijn er om je te helpen en naar je te luisteren. Alle oproepen op ons noodnummer (03 225 08 02) worden beantwoord door getrainde medewerkers die een meevoelende, vertrouwelijke, niet veroordelende hulp bieden. We kunnen je in contact brengen met mensen die weten wat de pijn van een abortus is. Laat ons je helpen.

Je kan ook terecht op onze website abortusvragen.be

Waar kan je terecht?

Een aantal organisaties en zwangerschapscentra bieden hulp aan meisjes en vrouwen die een abortus hebben ondergaan of er op een of andere manier bij betrokken zijn (ook een partner of mensen uit de familie- of kennissenkring kunnen lijden onder het gebeurde). Een aantal van deze hulpprogramma’s zijn zowel voor mannen als vrouwen bedoeld. Bel naar 03 225 08 02 of zoek rechtstreeks contact met onderstaande organisaties. Zij bieden hulp na een abortus en begeleiden je om terug het goede evenwicht te vinden:

Bethesda

bethesda

Bethesda biedt advies, hulp of begeleiding rond thema's als relatieconflicten, communicatie, huwelijk en gezin, seksualiteit, ongewenste zwangerschap, opvoeding, eigenwaarde, echtscheiding, post-abortus, rouwverwerking, ... Het team van professionele hulpverleners bestaat zowel uit medewerkers die een maatschappelijke, pastoraal/theologische, als een psycho-therapeutische opleiding hebben gevolgd. Er wordt individuele therapie aangeboden, al dan niet in groepssetting. De hulpverlening gebeurt op afspraak.

Website: www.bethesda.be

E-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Tel.: 089 36 32 69

Levensadem

levensadem

Levensadem biedt persoonlijke begeleiding na abortus of miskraam. Na een abortus kan je het erg moeilijk hebben, zelfs lange tijd daarna; het is niet altijd gemakkelijk daarover te praten; Levensadem staat open voor dit soort gesprekken. Je kan ook persoonlijke begeleiding krijgen, waarin we je in regelmatige gesprekken helpen klaar te zien in je gevoelens van verdriet, rouw, eenzaamheid, schuld, minderwaardigheid, ... Als je dit wenst, kan deze begeleiding verdiept worden tot een spirituele weg; we noemen dit de "Emmausweg".

Website: www.levensadem.be

Tel.: 03 449 48 26

E-mail:Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Ben je gekwetst omwille van een abortus?

Vrouwen die een abortus hebben doorgemaakt en nadien emotioneel gekwetst zijn, delen soms gelijke gevoelens en levenservaringen. Als je in de war bent omwille van een abortus ben je niet alleen. Veel vrouwen hebben dezelfde gevoelens gekend en willen je helpen.